12.04.09, Timisoara - Libraria Carturesti, Iulius Mall


Pe 12 aprilie 2009, Carturesti Timisoara are bucuria de a gazdui editia locala a Noptii lui Yuri, un eveniment oferit de catre Agentia Spatiala Romana (ROSA) si Astroclubul Antares Timisoara.
2009 este Anul International al Astronomiei - prilej innoit pentru a avea capul in stele si picioarele pe pamant. Cu atat mai mult, asadar, un eveniment care are loc anual, si anume Noaptea lui Yuri, are anul acesta valente amplificate. [...] Pentru sarbatorirea Noptii lui Yuri in Romania s-au pregatit evenimente in multe localitati din tara. La Timisoara si Cluj-Napoca, librariile Carturesti vor gazdui intalniri ale publicului cu specialisti in astronomie si astronautica si expozitie de carte pe aceste domenii, urmate de observarea corpurilor ceresti prin telescoapele astronomilor amatori.
Noaptea lui Yuri gazduita de libraria Carturesti Timisoara (din incinta Iulius Mall) va cuprinde prezentari sustinute de catre Virgiliu Pop, cercetator la Agentia Spatiala Romana si coordonator national al Noptii lui Yuri si Andrei Juravle, de la Astroclubul Antares. Constelatii, planete, galaxii, comete si sateliti, orbita, supernove terminologia astronomica de baza reuseste sa ne fascineze fara exceptie. Andrei Juravle si Virgiliu Pop vor traduce acesti termeni in limba romana, ii vor face de inteles, asa ca apropiati-va fara teama de un domeniu care a magnetizat omul din timpuri vechi, astronomia.
Dupa acest dialog degajat pe teme de astronomie si astronautica desfasurat in libraria Carturesti, vom face cativa pasi mici pentru om, mari pentru omenire: vom iesi pe terasa Iulius Mall, unde, la capatul scarilor care duc spre Casa Casatoriilor vom privi, prin telescoape profesionale, cerul Timisoarei.
Astronomie si aeronautica pe intelesul tuturor, observatii astronomice pe terasa Iulius Mall o seara de duminica inedita, de care va invitam sa va bucurati alaturi de noi, la Carturesti.

Anca Pol
PR Carturesti

Poze de Marc Frincu si Claudiu Nutu; video, Agenda.ro


















0 comments: