07.04.09, Zalau - Grupul Scolar "Mihai Viteazul"

Raspunzand invitatiei de a lua parte alaturi de toata omenirea la petrecerea "Noaptea lui Yuri", noi cei de la Grupul Scolar "Mihai Viteazul" Zalau am organizat activitatea "De la Pamant la Luna".
Activitatea a fost organizata de: prof de fizica: Driha Mariana, Pop Doina, prof. ing. Damsa Rodica si prof. Gavris Loredana.
La aceasta activitate au participat: director prof. Cornea Ioana, inv. Istuan Cornelia de la Liceul Sportiv "Avram Iancu" Zalau profesori de alte specialitati si reprezentanti ai presei scrise (Salajanul si Graiul Salajului).
Evenimentul a fost dedicat aniversarii primului zbor al unui om in spatiul cosmic, Yuri Gagarin, precum si primului zbor al unei navete spatiale americane. Ambele evenimente au avut loc pe data de 12 aprilie, la un interval de 20 de ani unul de altul 1961, respectiv 1981.
Elevii au inteles importanta acestui eveniment si au realizat un numar de 20 postere, prezentari pe calculator, referate si o expozitie cu dispozitive spatiale. Elevii au privit printr-o luneta si un telescop costruit de ei. La petrecere au fost invitati sa participle si eleviii din clasa a II-a de la Liceul Sportiv ,,Avram Iancu” Zalau care au organizat o expozitie de desene realizate de catre ei. La acest eveniment au participat un numar de 100 de elevi, fiind incantati de ceea ce au aflat si vazut. Cei mici s-au simtit minunat la aceasta activitateau. La finalul activitatii toti elevii si invitatii au fost serviti cu suc si prajituri si au ascultat muzica. Intreaga activitate va fi publicata in revistele de fizica ,,Atomica”, ,,Rebus” si ,,Incursiuni in Spatiu” Activitatea a fost realizata din dorinta de ai face pe cei din jur sa cunoasca mai bine spatiul cosmic si realizarile cele mai importante din acest domeniu, sa militeze pentru un viitor mai bun. Activitatea a avut un real succes atat in rindul elevilor cat si a profesorilor si invitatilor

Prof. Mariana Driha
















0 comments: