10.04.09, Bucuresti - Scoala nr. 195

In Scoala 195 din Bucuresti am organizat Yuri’s Night Party sub forma prezentarii
unui proiect de investigare experimentala MISIUNEA SPATIALA 195, precedat de o mica sceneta de elevii claselor VI A,VI.B si VI.D.
Coordonatorii activitatii: Florentina Iofciu profesoara de fizica , absolventa NASA Space Academy for Educators, Prof Doina Militaru - matematica, Radu Cihodariu director –prof. matematica, Stefania Voicu director adjunct – prof Geografie, Monica Corbus prof Matematica , Adriana Duta –prof Biologie, Laurentiu Cirstea.prof. fizica.
In prima parte a activitatii , elevii clasei VI.A prezinta echipajul unei navete spatiale, fiecare cu rolul sau in misiune conform datelor furnizate de NASA.
In partea a doua se finalizeaza tema de investigare experimentala de simulare a ultimelor trei faze din zborul unei navete spatiale: intrarea in atmosfera, caderea libera in atmosfera si impactul cu solul . Naveta este simbolizata de un ou crud . Sarcina echipajului este aceea de a asigura aterizarea in siguranta a navetei, adica de a realiza un timp de cadere cat mai lung si de a amortiza cat se poate de mult impactul cu solul. Oul trebuie sa ramana intreg dupa ce “naveta” cade de la etaj, scara profesorilor.
Elevii lucreaza in echipe de cel putin trei membri, isi distribuie rolurile in cadrul echipei, realizeaza sigla echipajului pe care o prezinta. Fiecare echipaj prezinta o solutie originala de realizare a temei.In final se vor completa fisele de lucru iar concluziile vor fi comentate in cadrul orelor de laborator la fizica cu doamna profesoara Florentina Iofciu.
Aceasta activitate amuzanta si instructiva in acelasi timp, este un castig pentru elevi, deoarece astfel pot afla cat mai multe lucruri interesante despre spatiul cosmic, au posibilitatea de a se cunoaste mai bine lucrand impreuna, investigand, si nu in ultimul rand de a contribui la succesul in Romania al acestui eveniment coordonat de Agentia Spatiala Romana . Rezultatele se gasesc pe blogul raport :
http://www.195yuri2009.blogspot.com/

prof. Florentina Iofciu














0 comments: