12.04.2010, Zalau, Grupul Şcolar "Mihai Viteazul" si Grupul Şcolar "Voievodul Gelu"

"Răspunzând invitaţiei de a lua parte alături de toată omenirea la petrecerea: Noaptea lui Yuri, noi cei de la Grupul Şcolar ,,Mihai Viteazul” Zalău am organizat activitatea,,O noapte cosmică”.
Coordonatori oficiali ai proiectului : prof Driha Mariana,prof Pop Doina şi prof. ing. Damsa Rodica.
La organizarea evenimentului si-au mai adus contributia d-nele prof:Coroiu Felicia şi prof Tegzes Oana. Au participat ca parteneri: prof. Driha Ioan de la Grupul Şcolar,,Voievodul Gelu” Zalău.
Grupul ţintă:
elevii cls-a IX-XII-a de la Grupul Şcolar,,Mihai Viteazul” Zalău
elevii cls –IX-a B de la Grupul Şcolar,, Voievodul Gelu” Zalău
La aceasta activitate au participat: director prof Cornea Ioana, profesori de alte specialităţi şi reprezentanţi ai presei scrise.
Evenimentul a fost dedicat aniversării primului zbor al unui om în spaţiul cosmic, Yuri Gagarin, precum şi primului zbor al unei navete spaţiale americane. Ambele evenimente au avut loc pe data de 12 aprilie, la un interval de 20 de ani unul de altul 1961, respectiv1981.
Luni, 12 aprilie 2010 peste 300 de elevi de la Grupul Şcolar ,,Mihai Viteazul” şi Grupul Şcolar ,,Voievodul Gelu” Zalău, cadre didactice, persoane interesate de astronomie şi reprezentanţi ai presei scrise au participat la o frumoasă activitate astronomică. In cadrul ei au fost prezentate informaţii ştiinţifice legate de activitatea lui Yuri Gagarin, despre prima navetă spaţială americană Columbia, despre cosmos în general. A fost organizată o expoziţie cu dispozitive realizate de către elevi şi o expoziţie de postere respectiv proiecţii. Activitatea a inceput la ora 12 şi s-a încheiat cu o frumoasă seară de dans.
La acest eveniment au participat un număr de 300 de elevi, aceştia fiind încântaţi de ceea ce au aflat şi văzut. La finalul activităţii toţi elevii şi invitaţii au fost serviţi cu suc şi prăjituri şi au ascultat muzică.
Intreaga activitate va fi publicată în revistele de fizică ,,Atomica”, ,,Rebus”şi "Incursiuni în Spaţiu"
Activitatea a fost realizată din dorinţa de a-i face pe cei din jur să cunoască mai bine spaţiul cosmic şi realizările cele mai importante din acest domeniu, să militeze pentru un viitor mai bun.
Activitatea a avut un real succes atât în rîndul elevilor cât şi al profesorilor şi invitaţiilor.
Am organizat această ,,noapte cosmică” din dorinţa de ai conştientiza pe elevi de rolul pe care-l joacă spaţiul cosmic în monitorizarea impactului activităţii noastre asupra Pământului, ţinând cont şi de cunoştinţele despre mediu obţinute prin intermediul activităţilor cosmice, de a stimula sentimentul de responsabilitate al umanităţii referitor la viitorul planetei noastre, de a afla cât mai multe despre Univers şi de a trezi elevilor dorinţa de a studia, cerceta spaţiul cosmic şi de ce nu, de a deveni cândva astronomi sau astronauti"

Prof. Mariana Driha


















0 comments: