12.04.2010, Targoviste, Liceul de Arte "Balasa Doamna"

"Elevii Liceului de Arte Balașa Doamna din Târgovişte, alături de profesoarele Carmen Antonescu și Nicoleta Paunas, cu toţii pasionaţi de astronomie, au celebrat „Noaptea lui Yuri” prin evenimentul "Walking Through the Stars".
Activităţile au abordat teme legate de istoria zborului în spaţiu şi de organizarea materiei în Calea Lactee şi în afara ei. Au fost susţinute dezbateri, prezentări PowerPoint şi au fost au fost vizionate filme documentare.
De asemenea, nebuloasele, galaxiile, stelele pitice albe sau pulsarii au fost reprezentate de elevii de la secţiile de arte plastice şi arhitectură ale liceului prin minunate colaje, desene şi acuarele care au făcut obiectul unei expoziţii.
Un moment special a fost acela al discuţiilor elevilor cu colega lor, Ştefana Oros, laureată a fazei naţionale a Olimpiadei de astronomie în 2008.
Considerăm că prin activitatile desfăşurate, scopul declarat al manifestării de a populariza astronomia si de a induce în conştiinta publicului larg aprecierea rolului spatiului cosmic pentru un viitor mai bun, a fost atins.
Sperăm că în urma a ceea ce am întreprins alături de elevii noştri, aceştia vor realiza importanța şi impactul ştiinței, al astronomiei asupra calităţii vieţii."

Organizatori -
prof. Carmen Antonescu
prof. Nicoleta Păunaş
Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” Târgovişte










0 comments: